Make your own free website on Tripod.com

 

"Нощен труд", 10-11 февруари 2000

 

Кучетата носят добри пари на убийците си

Бивш служител от приюта в "Лозенец" твърди, че уловените кучета се умъртвяват с удар

 

 

Нина Норд

 

Канибализъм, гладна смърт и далавери са налегнали приюта на "Зоомилосърдие" в "Лозенец", съобщи пред "НТ" Б.В., бивш служител, изгонен наскоро оттам заради критики срещу шефовете на кучкарника. Б.В. е работил в приюта 8 месеца.

 

Около 60 кучета докарват всеки ден ловните екипи в приюта. Но поне 40 от животните пристигали мъртви, разказва уволненият служител на приюта.

 

Оригинал на статията

"На хванато куче се плаща по 3 лева. Те не престояват 14 дни, както е законно - някои стоят един час, някои един ден, някои - месец. Сами пресметнете - 5 дни по 60 кучета на ден, как ще стигнат клетките, ако всяко стои по 2 седмици?" - разкрива Б.В. тайните на помиярския ад.

Докараните вече

 

МЪРТВИ ЖИВОТНИ СЕ ОТЧИТАЛИ КАТО ЖИВИ

 

за да се осребрят парите за 14-дневен престой, а и сумата за евтаназирането им (безболезнено умъртвяване - б.р.) - по 5 лв. на глава според Б.В. За да не хабят лекарството "Еутаназин", понякога работещите в "Лозенец" зашеметявали с удар кучето, а след това го слагали да доумре в камерата за замразяване на трупове.

 

"Когато товарят камиона за екарисажа в Пловдив, на шофьора се дават пари на ръка, за да се напишат повече бройки умъртвени кучета", твърди Б.В.

 

Понякога кучкарите хващали любимците на известни личности. В приюта настъпил страхотен смут, когато се оказало, че са прибрали две от кучетата, за които се грижела Галя Дичева - представител на Н.В. цар Симеон II. "Веднага й ги върнаха, копче не можаха да й кажат, нищо, че нямаше бележка за влизане" - свидетелства Б.В.

 

В приюта са вложени доста пари от Германия, но кучкарите не се сдържали и прибрали едно от кучетата пред немското посолство. Животното било докарано мъртво. На служителите било наредено да кажат на германците, че е избягало през някаква пролука в оградата.

 

За някои явно е удобно да се множат бездомните кучета, вместо да се кастрират, защото това означава нови и

 

НОВИ ДАЛАВЕРИ

 

"НТ" потърси мнението и на общинска фирма "Зоомилосърдие", която управлява приюта в "Лозенец". Нейната служителка г-жа Сирменова категорично отрече обвиненията:

 

"Ако някое куче прояви канибализъм, то не е защото не сме го нахранили. Спазваме и законния четиринадесетдневен срок за престой на кучетата в приюта. Но става въпрос само за здрави животни. Агресивните. преносителите на зарази (установени по клинични признаци), както и бутнатите от автомобил се евтанизират с упойващи средства. Води се и строга документация за постъпилите животни - от съответния доставил ги шофьор, от охранителите от "Егида" и от ветеринарните техници", обобщи г-жа Сирменова.

 

(Б.р. - името и адресът на Б.В. се пазят в редакцията)

 

 

Свързано: Приютът в Лозенец е печална гледка – Галя Дичева, представител на цар Симеон ІІ, пред. в. "Нощен Труд"

 

Публикувано: в. "Нощен Труд", 10 февруари 2000 г. (бр.28/2000), стр.10

Автор: Нина Норд

 

Published in the IWNS.org Website on July 17, 2002

©2000, by Nina Nord, for the article

©2000, by Noshten Troud Daily

©2002, by iwns.org, for this online version of the text