Make your own free website on Tripod.com

Вестник "Нощен Труд", 11-12 февруари 2002 (брой 29/2002)

 

Прокурор застреля куче пред деца

 

Руми Драгомирова

 

 

Копие на статията

Столичанин, представящ се за военен прокурор, застреля десетмечесечно куче пред очите на стопанина му Георги Георгиев, председател на регионалния център за защита на животните. "Нещастието стана в четвъртък сутринта пред бл. 501 в жк "Люлин", изплака Георгиев.

 

Мъжът разхождал на каишка останалите си три кучета, а най-малкото пуснал да тича самичко (убитото куче било кастрирано под № 03019 в Немския кастрационен център и неопасно).

 

Докато четириногите се радвали на сутрешната си разходка, се задал мъж - висок около 180 см, с тъмна леко къдрава коса, облечен с кожено палто, черен панталон и кожена чантичка в ръка. Малкото кученце се приближило към него и завъртяло весело опашка. "Изведнъж той извади пистолет и стреля в него. Изстрел не се възпроизведе. Кученцето реши, че ще си играе с него и легна в краката му", просълзява се Георгиев.

 

Снимка на Георги ГеоргиевОблеченият в черно презаредил и без милост гръмнал отново. Този път от кучето рукнала кръв и то издъхнало. Група дечица станали свидетели на кървавото убийство и ужасени се разпищели.

 

"Защо стреля?", викнал разтрепераният Георгиев и подгонил екзекутора.

 

"Аз съм прокурор и си е моя работа!", сопнал се той и отпрашил към паркинга на местна сладкарница. Георгиев се впуснал след него. Прокурорът се опитал да го удари в лицето, а после го ритнал. Гардове от паркинга оставили убиеца на кучето да избяга през оградата и когато дошла полиция, стрелецът вече го нямало, твърди Георгиев.

 

Служителите на 9 РПУ и КОС снимали мястото на стрелбата и иззели гилзата. Събрали и показанията на свидетелите.

 

От съседи Георгиев научил, че избягалият наистина е военен прокурор и живее в бл. 504 на столичния жк "Люлин". След собствено разследване "НТ" установи, че в този блок живее прокурор Ненков, но все още не е ясно дали е той. "Нямам информация за такова нещо", каза по телефона единият от синовете му, пожелал анонимност.

 

Георгиев е подал жалба в 9 РПУ.

 

 

 

Published in the IWNS.org Website on February 20, 2002
©2002, by IWNS.org, for the online version